Ζώνης Ασφαλείας! ΣΩΖΕΙ ΖΩΕΣ! Κάντε την συνήθεια!

Ο ρόλος της ζώνης ασφαλείας: οι στατιστικές αποδεικνύουν ότι, στην Ελλάδα, τουλάχιστον το 1/6 των νεκρών από τροχαία ατυχήματα (δηλ. πάνω από 300 νεκροί κάθε χρόνο) θα αποφεύγονταν, αν χρησιμοποιούσαν ζώνη ασφαλείας.
Τι να κάνετε στον τόπο του ατυχήματος

Όλοι μας μπορεί να βρεθούμε κάποια στιγμή στην δυσάρεστη θέση ενός τροχαίου ατυχήματος. Ελπίζουμε μόνο να μην είναι πολύ σοβαρό. Εάν είστε καλά, τότε θα πρέπει να ακολουθήσετε κάποια βήματα για να καλυφθείτε από την ασφάλειά σας και να δηλώσετε το συμβάν στις αρμόδιες αρχές.
Πώς να διαλέξω την καλύτερη ασφάλεια αυτοκινήτου;

Η επιλογή της καλύτερης δυνατής ασφάλειας αυτοκινήτου σας δίνει τη δυνατότητα να εξοικονομήσετε χρήματα και να κάνετε ταυτόχρονα μια πολύ καλή επένδυση.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ κ ΣΕΡΕΤΗ ΝΙΚΟΛΑΟΥ

Σερέτης Νικόλαος
Αλκινόου 12  Άνω πόλη
Θεσσαλονίκη  30-01-2012

Με αυτή την επιστολή θα ήθελα να ευχαριστήσω το ασφαλιστικό πρακτορείο ¨ΚΩΦΙΔΗ¨ και ιδιαιτέρως την πράκτορα Ελένη Μεσμερλή
Ι.Ο.ΑΣ. – Πρόληψη τροχαίων τις ημέρες του Πάσχα

Δειτε το αρχειο. Ι.Ο.ΑΣ. Πάνος Μυλωνάς
Μεγάλες μετακινήσεις Ασφαλισμένων Αυτοκινήτων από Εταιρεία σε Εταιρεία

Η Ασφαλιστική Αγορά το ενδεκάμηνο 2012 παρουσίασε μεγάλες μετακινήσεις Ασφαλειών Αυτοκινήτων διατηρώντας ωστόσο τις πρώτες (6) Εταιρείες με χαρτοφυλάκια πάνω των 300,000 Αυτοκινήτων η κάθε μία
Το σχέδιο νόμου για τα ανασφάλιστα αυτοκίνητα
Στο opengov.gr το σχέδιο νόμου για τα ανασφάλιστα αυτοκίνητα

Στο σχέδιο νόμου του Υπουγρείου Οικονομικών με τίτλο «επενδυτικά εργαλεία ανάπτυξης, παροχή πιστώσεων και άλλες διατάξεις» περιλαμβάνεται στο άρθρο 28 η διάταξη που αφορά στα ανασφάλιστα αυτοκίνητα.
ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΗΝ ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΟΧΗΜΑΤΩΝ

Αλλαγές στη νομοθεσία για την ασφάλιση οχημάτων με τον νόμο 4261/2014 που ψηφίστηκε στις 2 Μαΐου 2014 και τέθηκε σε ισχύ  στις  5 Μαΐου 2014 με  τη δημοσίευση του νόμου στο ΦΕΚ 107.
Ανασφάλιστα: Ραντεβού μετά τις εκλογές

Μετά τις εκλογές θα λάβουν τα «ραβασάκια» της Εφορίας, όσοι κάτοχοι ανασφάλιστων οχημάτων έχουν «πιαστεί» από την Τροχαία, ανάμεσά τους 270.000 ΙΧ., 330.000 δίκυκλα και πλέον των 1000 ταξί.

Η ΕΑΕΕ ενημερώνει τους καταναλωτές για την προείσπραξη

Με την ψήφιση του νόμου 4261/2014 (ΦΕΚ Α΄ 107/5.5.2014) στις αρχές Μαΐου, διαμορφώθηκε ένα νέο νομοθετικό πλαίσιο για την υποχρεωτική ασφάλιση αυτοκινήτου. Καθιερώνεται πλέον η προείσπραξη των ασφαλίστρων, το οποίο σημαίνει πως το ασφαλιστήριο συμβόλαιο δεν ισχύει, αν δεν καταβληθούν πρώτα τα ασφάλιστρα από τον ασφαλιζόμενο. Επίσης, καταργείται το αυτοκόλλητο σήμα ασφάλισης και το σήμα προσωρινής ασφάλισης.
750 ευρώ πρόστιμο στους ανασφάλιστους από 1η Ιουλίου

Από 1η Ιουλίου θα εφαρμοστεί ο νέος νόμος ασφάλισης οχημάτων, που θεσπίζει την προπληρωμή των ασφαλίστρων, ενώ για όσα Ι.Χ. εντοπίζονται ανασφάλιστα, θα προβλέπεται πρόστιμο μέχρι και 750 ευρώ.
Καλό μήνα με νέο καθεστώς στην ασφάλιση αυτοκινήτου!

Σύσκεψη με στόχο την καλύτερη προετοιμασία της ασφαλιστικής αγοράς και την αντιμετώπιση ορισμένων τελευταίων τεχνικών δυσκολιών που προέκυψαν από την εφαρμογή του νέου νόμου για την ασφάλιση αυτοκινήτου, πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στα γραφεία της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος (ΕΑΕΕ).

Η διάταξη του νόμου που προβλέπει ότι δεν ισχύει η ασφάλιση εάν πρώτα δεν έχει καταβληθεί το ασφάλιστρο δημιουργεί ορισμένες τεχνικές δυσκολίες στα μηχανογραφικά συστήματα των ασφαλιστικών εταιρειών ενώ επίσης πρέπει να αντιμετωπισθούν και άλλου τύπου εμπόδια καθημερινής διαχείρισης, όπως π.χ. απομακρυσμένες περιοχές κ.λ.π

Στη σύσκεψη συμφωνήθηκε να υπάρξει μία ενιαία αντιμετώπιση αυτών των θεμάτων για λόγους ισονομίας ενώ τονίσθηκε ακόμη η ανάγκη ενημέρωσης του κοινού για τις αλλαγές που έγιναν. Να σημειωθεί ότι το νέο καθεστώς θα εφαρμοστεί πλήρως από τα ανανεωτήρια του Ιουλίου.

Τι πρέπει να έχει υπόψη του ο καταναλωτής
To Σεπτέμβριο τα ραβασάκια για τα ανασφάλιστα οχήματα

Νέες υποσχέσεις έλαβε η Ένωση Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος από το υπουργείο Οικονομικών ότι το Σεπτέμβριο, τελικά, θα αρχίσει η αποστολή ειδοποιητηρίων από την αρμόδια γενική γραμματεία προς τους ανασφάλιστους οδηγούς προκειμένου να ασφαλίσουν τα οχήματά τους, αλλά και να καταβάλλουν το παράβολο των 250 ευρώ που προβλέπει ο νόμος ως ποινή.
Μεταβιβάσεις, εκδόσεις αδειών ξανά στα ΚΕΠ

Μετά από αρκετό καιρό, όπου οι μεταβιβάσεις και εκδόσεις αδειών δικύκλων γινόταν αποκλειστικά στη Διεύθυνση Μεταφορών, πλέον από τις 2 Σεπτεμβρίου αυτές θα γίνονται ξανά, όπως παλιότερα, και στα ΚΕΠ.
10 κανόνες για να είστε «καλυμμένοι» σε περίπτωση τροχαίου ατυχήματος

10 κανόνες για να είστε «καλυμμένοι» σε περίπτωση τροχαίου ατυχήματος
Σημαντικές πληροφορίες για το τι πρέπει να φροντίσει ο οδηγός πριν και μετά από ένα τροχαίο ατύχημα εξέδωσε ο Σύνδεσμος Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Χανίων, με στόχο να ενημερώσει τους καταναλωτές, ώστε την ώρα της ζημιάς να είναι κατάλληλα προετοιμασμένοι. Όπως αναφέρει στην ανακοίνωση του ο ΣΑΔΧ «η ουσιώδης διαφορά του να έχει κάποιος στο πλευρό του τον προσωπικό του ασφαλιστή αντί να είναι ασφαλισμένος μέσω ίντερνετ ή τράπεζας, φαίνεται από τη στιγμή του ατυχήματος μέχρι την αποζημίωση του παθόντα. Ο ασφαλιστής μπορεί να σας συμβουλέψει ούτως ώστε να αποφύγετε δυσάρεστες εκπλήξεις λόγω παραμέτρων του ασφαλιστηρίου που αγνοείτε, να διαμεσολαβήσει μεταξύ του ασφαλισμένου και της ασφαλιστικής εταιρείας, να σας γλυτώσει από δικαστικά έξοδα και χρονοβόρες διαδικασίες αποζημίωσης».

Πριν το ατύχημα:
5 πράγματα να προσέξετε όταν ασφαλίζετε το αυτοκίνητό σας

Η ασφάλεια αυτοκινήτου είναι υποχρεωτική και υπάρχει νόμος που ορίζει τι ακριβώς είναι απαραίτητο να ασφαλίσουμε. Σύμφωνοι. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι πρέπει να την κάνουμε με «κλειστά μάτια».

Βρείτε παρακάτω πέντε πράγματα που πρέπει να έχετε υπόψη πριν βγείτε στην αγορά για ασφάλεια.
Πίνακας: Ασφάλιστρα ανά Κανάλι Διανομής

Ο πίνακας που ακολουθεί απεικονίζει σε ποσοστά τα μεικτά εγγεγραμμένα ασφάλιστρα ("μερίδια αγοράς" θα μπορούσε να πει κανείς) ανά δίκτυο διανομής στην Ευρώπη (Δίκτυα "face to face", Bancassurance & Direct) στους κλάδους Ζωής και Γενικών Ασφαλειών, το 2011.

 
Αλλαγή διπλώματος μοτοποδηλάτου για ΟΛΟΥΣ

 

Σε αντικατάσταση του διπλώματος οδήγησης μοτοποδηλάτου (ΑΜ) με νέο έντυπο πρέπει να προχωρήσουν ΟΛΟΙ οι κάτοχοι μέχρι τις 18-1-2015. Μετά από αυτή την ημερομηνία τα διπλώματά τους παύουν να ισχύουν.

 

 
Το φθηνό συμβολαιάκι…

Αγκάθι που όμως δεν το βγάζουν, παραμένει για τους ασφαλιστές ο κλάδος του αυτοκινήτου.
Η αγορά συλλήβδην, με ελάχιστες εξαιρέσεις που και αυτές με άλλους τρόπους υποπίπτουν στο ίδιο «αμάρτημα», ρίχνει τις τιμές μέχρις εσχάτων. Πάει καιρός που ξεκίνησε αυτή η βλαπτική για τον κλάδο «ιστορία».
Υπεύθυνη κατανάλωση αλκοόλ, όλα όσα πρέπει να γνωρίζουμε. Διαβάζω, Προωθώ, Ενημερώνω

Χρήσιμες Συμβουλές για την υπεύθυνη κατανάλωση αλκοόλ


Ο Δεκέμβριος είναι ο τελευταίος μήνας του χρόνου και ταυτόχρονα ο μήνας των πιο όμορφων εορτών. Για τους περισσότερους, ο μήνας αυτός σηματοδοτεί την αύξηση των κοινωνικών εξόδων, μίας και το πνεύμα των ημερών, δημιουργεί μία όμορφη και χαλαρή διάθεση και, δυστυχώς, το φαινόμενο της υπερβολικής κατανάλωσης αλκοόλ έχει την τιμητική του.
26 ΧΡΟΝΙΑ ΣΥΝΕΧΟΜΕΝΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

Με αφορμή τη συμπλήρωση των 26 χρόνων συνεχόμενης λειτουργίας του, η διεύθυνση και το προσωπικό του Ασφαλιστικού Πρακτορείου «ΚΩΦΙΔΗ» νιώθει την ανάγκη να ευχαριστήσει θερμά όλους τους πελάτες και συνεργάτες που όλα αυτά τα χρόνια μας τιμάνε και μας στηρίζουν
Δείτε τα πρόστιμα και τις κυρώσεις που επιβάλλει ο ΚΟΚ στους οδηγούς μετά το αλκοτέστ!

Γιορτινή ατμόσφαιρα και προετοιμασίες επικρατούν σε οικίες, εστιατόρια, κουτούκια, καφέ, μπαρ, μπυραρίες, νυχτερινά κέντρα, club, καζίνο, disco, χαρτοπαιχτικές λέσχες, χειμερινούς προορισμούς, σαλέ, αίθουσες πολυτελών ξενοδοχείων, που διοργανώνουν πάρτυ, εκδηλώσεις και τα καθιερωμένα πλέον ρεβεγιόν.

 
ΚΕΝΤΡΟ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΕΓΚΥΡΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΟΧΗΜΑΤΟΣ

Το Κέντρο Πληροφοριών για την Αναζήτηση της έγκυρης ασφάλισης του οχήματός σας θα το βρείτε στη σελίδα
Έρχονται πρόστιμα για ανασφάλιστα και ΚΤΕΟ

Πρόστιμο 250 ευρώ θα κληθούν να πληρώσουν όσοι ιδιοκτήτες αυτοκίνητων δεν είναι συνεπείς όσον αφορά την ασφάλιση των αυτοκινήτων του
Ασφάλεια και οικονομική κρίση

Βιώνοντας μια από τις δυσκολότερες οικονομικές και κοινωνικές στιγμές  της  χώρας μας, το αίσθημα της ανασφάλειας και της προσπάθειας για επιβίωση είναι διάχυτο.

Η οικονομική κρίση έχει προκαλέσει μεγάλες μειώσεις στον οικογενειακό προϋπολογισμό, με αποτέλεσμα η μέση ελληνική οικογένεια να θεωρεί πλέον πολυτέλεια κάποιες παροχές που μέχρι πριν δύο χρόνια θεωρούνταν δεδομένες.
Εντοπισμός ανασφάλιστων αυτοκινήτων οχημάτων

Eγκύκλιος ΠΟΛ 1033/2016 Εντοπισμός ανασφάλιστων αυτοκινήτων οχημάτων και επιδίωξη συμμόρφωσης των ιδιοκτητών αυτών μέσω της επίσπευσης της διαδικασίας επιβολής διοικητικών και ποινικών κυρώσεων
Υψηλά πρόστιμα για τα ανασφάλιστα οχήματα. Ανανεώστε έγκαιρα το συμβόλαιό σας!

Λόγω των εορτών και της αυξημένης κίνησης οχημάτων η τροχαία έχει εντείνει τον έλεγχο των διερχόμενων οδηγών. Υπάρχουν περιπτώσεις πελατών που για διάφορους λόγους λησμονούν να ανανεώσουν το ασφαλιστήριο συμβόλαιο του οχήματός τους και κυκλοφορούν ανασφάλιστοι.
Πιστεύετε ότι ένα ηλεκτρονικό μηχάνημα μπορεί να υποκαταστήσει τον Ασφαλιστή σας;

Ο Ασφαλιστικός σας Σύμβουλος/Πράκτορας είναι ένα πρόσωπο που βρίσκεται κοντά σας 365 ημέρες τον χρόνο, οποτεδήποτε τον χρειαστείτε.
Αυτό το Πάσχα ταξιδεύουμε με ασφάλεια!

Συμβουλές από το Ι.Ο.ΑΣ. για ένα ασφαλές ταξίδι

  • Πριν από κάθε ταξίδι, ελέγχουμε το όχημά μας ώστε να πληροί όλες τις προδιαγραφές ασφαλείας (έλεγχος πίεσης ελαστικών, στάθμης υγρών, συμπλέκτη, φρένων κ.α.).

 
Παράταση Προθεσμίας ελέγχου ανασφάλιστων οχημάτων και πληρωμής Ασφαλίστρων.

Αγαπητοί Ιδιοκτήτες και Κάτοχοι οχημάτων

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι, το Ασφαλιστικό μας Πρακτορείο μπορεί να μελετήσει τις Ασφαλιστικές σας Ανάγκες και να σας προτείνουμε την καλύτερη και συμφέρουσα ασφαλιστική λύση.

 
Ανασφάλιστα οχήματα: Θα σας βρουν θέλετε δεν θέλετε!

- Νέα διασταύρωση ξεκινά άμεσα για να βρεθούν οι ιδιοκτήτες ανασφάλιστων οχημάτων - Πως θα γίνει η επικαιροποίηση των στοιχείων - Τι πρόστιμα θα πληρώσετε όταν σας βρουν - Η εναλλακτική για όσους έχουν εγκαταλελειμμένα οχήματα

 
Τι κερδίζει ο ασφαλισμένος όταν επιλέγει να ασφαλιστεί μέσω του ασφαλιστικού διαμεσολαβητή

Στα χρόνια των μνημονίων, των περικοπών σε μισθούς και συντάξεις και της κατάρρευσης της δημόσιας Υγείας, η σημασία των ιδιωτικών ασφαλιστικών συμβολαίων έχει ενισχυθεί σημαντικά. Την ίδια ώρα, οι καταναλωτές βομβαρδίζονται καθημερινά από προσφορές και διαφημίσεις, στο πλαίσιο ενός συνεχώς αυξανόμενου ανταγωνισμού, με επίκεντρο το διαδίκτυο.

 
Νέος έλεγχος για τα ανασφάλιστα οχήματα

Σε νέους ελέγχους για χιλιάδες ανασφάλιστα οχήματα και μοτοσυκλέτες, προχωρούν οι αρμόδιες υπηρεσίες, με την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) να είναι έτοιμη να στείλει νέα πρόστιμα στους ιδιοκτήτες.

Διαβάστε περισσότερα